top of page

Uppdragsgivare: Sydsvenskan Kultur, Göteborgs-Posten Kultur, Dagens Nyheter Kultur, Vi Läser, tidningen Författaren, Sveriges Radio, Selma Stories, Ystads Allehanda, Spotify, Pyramiden i P1, Bonnierförlagen. 

Jag har arbetat som journalist sedan 2016, ofta med fokus litteratur. För Lundströms Bokradio i P1 har jag varit producent i drygt två år, för Göteborgs-Posten har jag rett ut varför det är så lite dramaturgi i svensk skönlitteratur just nu, för Sydsvenskan har jag undersökt fenomenet hybridförlag, för Dagens Nyheter har jag berättat om hur översättaren fått en efterlängtad upprättelse.

Michael Ondaatje har berättat för mig om sin slarviga handstil och åren efter succéboken “Den engelska patienten”, Joyce Carol Oates om kvinnorollen som änka, Ocean Vuong om en toxisk manlighet i USA, och Kerstin Ekman om varför hon ville vara pojke som barn. 

Jag har även producerat dokumentärserien "Far och Dotter i P1" - en serie i fem delar om relationen mellan far och dotter och arbetat på en Spotify-podd i New York.

285206.jpg

Foto: Alexander Mahmoud

albamogensen@gmail.com
0706101150 
Östra Ryttmästaregatan 14A 217 54 Malmö

bottom of page